Przejdź do głównej treści

Design, który inspiruje. Prezenty, które zachwycają.

Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły

OLEJEK ETERYCZNY NIAOULI

Cena 13,50 zł
Dostępność:
średnia ilość
szt.

Opis




OLEJEK ETERYCZNY NIAOULI

Olejek Niaouli pochodzi z wiecznie zielonego drzewa rosnącego w Australii i w Nowej Kaledonii.

Posiada silny zapach, słodko-świeży z nutą kamfory. Liście spadające z tego drzewa posiadają właściwości silnie odkażające, co przyczynia się do upiększenia środowiska naturalnego – te liście m.in oczyszczają wodę.

Dobrze łączy się z olejkiem limetkowym, mięty pieprzowej, jałowcowym, lawendy francuskiej.













Jak stosować olejek Niaouli?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj olejek Niaouli do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 10 kropli na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 0,4%).

Dodaj do kąpieli - Wymieszaj 5-10 kropli olejku (lub mieszanki olejków) w 1 łyżce ulubionego oleju bazowego i dodaj do kąpieli.

Wykonaj masaż z olejkiem - Dodaj 3 krople do 25 ml oleju bazowego (stężenie 0,5%) np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii - Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 - 10 kropli olejku Niaouli lub mieszanki olejków.

Olejek Niaouli - właściwości kosmetyczne

  • Olejek Niaouli wykazuje właściwości silnie odkażające.
  • Przyspiesza proces gojenia ran. polecany jest do pielęgnacji skóry dotkniętej problemem trądziku.
  • Sprawdzi się również jako dodatek do szamponów przeciwłupieżowych.
  • Dobrze łączy się z olejkiem limetkowym, mięty pieprzowej, jałowcowym, lawendy francuskiej.




Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz